Maria Petre

Noi suntem oamenii pe care îi aşteptăm

Statu Palmă Barbă Cot

Când eram mici și ascultam sau citeam povești, unii dintre noi am auzit sigur de acest personaj – un pitic monstruos –  dar nu am înțeles atunci despre ce ar putea fi vorba.

De vreo două săptămâni, noi, foștii copii, trăim o confuzie și o revoltă maximă. Căreia încercăm să îi vedem sfârșitul, dar e imposibil. Cred că asta înseamnă expresia din titlu. Ceea ce trăim noi, țara în care trăim noi, și halul în care a adus-o personajul pe care 7,5 milioane de oameni l-am invitat sa coboare de pe scena, pare un vis cu balauri din care nu ne mai trezim.

Valuri de minciuni, amenințări, instituții care cad una peste alta, stenograme, anchete, Barroso, Reding, asistentul doamnei Clinton, ambasadorul SUA, FMI, totul ca în țara lui Statu Palmă Barbă Cot. Între timp, crește în sufletul nostru buruiana antieuropenismului, Monica Macovei recunoaște că vinde otravă la Bruxelles și că ei o și cred, Bruxelles-ul își depășește grosolan atribuțiile și partizanatul lui politic e la vedere.

Fiecare zi aduce o nouă nenorocire. Orice e posibil. Inclusiv ca mâine să ne trezim altfel din această poveste urâtă. Și să ne scuturăm de acest vis real cu Statu Palmă Barbă Cot.

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “Statu Palmă Barbă Cot

  1. Sarut mana, doamna Petre. Este ceva timp de cand urmaresc postarile dumneavoastra. Si ma gandesc la perioada „Martor”,…, la venirea lui Basescu la Slobozia, cel care, in fata multimii adunate in fata Centrului cultural a strigat in stilu-i golanesc, caracteristic de altfel, „Hai Maria, vino si tu aici (pe scena!) ca doar si tu o sa ai un os de ros”… Cert este ca ma bucur mult ca ati realizat acum (mai bine mai tarziu decat niciodata), ca nici PD-ul si nici Basescu nu pot, n-au cum, sa fie vreodata democrati. Dumneavoastra insa, o spun cu mare sinceritate, ati cu reusit sa demonstrati ca democratia se mai si invata. Trebuie doar putina vointa (si o palma data de colegii din partid!) si, mai ales, o perioada petrecuta acolo unde ar trebui ca democratia sa fie la ea acasa. Inca o data, sarut mina.

    • Ma bucur ca ma cititi si va multumesc. Am insa un mic comentariu cu privire la osul de ros, la palma data de colegii de partid….mai spun o data, EU am plecat, si daca nu plecam atunci, acum 3 ani, oricum as fi plecat pana acum. Mi-a fost usor, pentru ca aerul era de mult irespirabil.

      Si un ultim comentariu, democratia AR TREBUI sa fie la ea acasa in Occident. Asa credeam si eu pina nu demult. Dupa ultimele manevre ale lui Merkel, Barroso, Reding, etc. eu stiu? Se pare ca democratia conteaza doar cand ne convine.

  2. @Victor, nu doresc să public comentariul dvs în forma actuală. Reformulați vă rog cu calm și politețe. Pe acest blog dezbatem civilizat. Numai bine va doresc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: