Maria Petre

Noi suntem oamenii pe care îi aşteptăm

Aventuri în statul român

(sau ‘nici o faptă bună nu scapă nepedepsită’)

Am pornit împreună cu cumnata mea Mariana Petre, acum două zile, să înscriem la școală o fetiță care, din nefericire, este acum doar cu bunica ei de aproape 80 de ani. Copilul s-a născut în Italia și n-am găsit, pentru moment, transcrierea în România a actului ei de naștere. S-a născut în Italia, părinții români amândoi, dar trăiește în Slobozia din 2008 sau 2009.

Am vorbit mai întâi la Inspectoratul Școlar. Vești bune: nici un copil nu va rămâne în afara școlii. Am mers la școala nr. 2 de care aparține. Alte vești bune, va fi la această școală după ce avem transcrierea actului de naștere. Noi însă, eu și Mariana, nu avem dreptul de a-l obține, nefiind rude. Doar bunica. De 80 de ani. Încep drumurile pentru a crea dreptul bunicii. Serviciul local de evidență a persoanei, înainte de asta cel județean, primărie, judecătorie, din nou primărie, prefectură pentru apostilă, traducător autorizat, termen la judecătorie, mai încolo…

Am început doar alaltăieri. În spate e bunica, mult în spate, complet depășită și neputincioasă. În față e fetița pe care vrem să o înscriem la școală. Vă țin la curent cu mersul acestei aventuri în statul modernizat.

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: