Maria Petre

Noi suntem oamenii pe care îi aşteptăm

Un partid de opoziție

PD-ul e un partid format în opoziție. În perioada lui bună, când PSD era un monolit imposibil de învins, PD-ul era o mișcare reformatoare, idealistă și hotărâtă. Reflexul luptei era unul firesc, în pofida dezechilibrului de forțe. Atunci politica chiar se făcea din convingere.

Ce vreau să spun e că PD-ul s-a format cu mentalitatea acestei bătălii, a micului opozant în luptă cu monolitul. În mod absolut hilar, această mentalitate a rămas parte a identității partidului și în ultimii patru ani, timp pe care foștii mei colegi l-au petrecut la putere. Pe care putere au exercitat-o într-un mod mult mai discreționar decât ar fi visat vreodată PSD-ul să o facă, chiar și în vremurile lui cele mai negre. Patru ani pe care i-au petrecut strigând ‘hotii’, ‘Grivco’, ‘jos Nastase’, cu mâinile bine înfipte în sacul cu bunătăți.

Așa că nu mă surprinde ușurința cu care aruncă deja acuze și avertizări asupra noului guvern. Opoziția face parte din ADN-ul PD-ului. Dar micul opozant bătăios a devenit de mult o mafie grețoasă și obeză. Care nu lasă în urmă decât furt și distrugere. Retorica lor bătăioasă zdrăngăne ca o tinichea, iar sufletul și convingerea i-au părăsit de mult.

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: