Maria Petre

Noi suntem oamenii pe care îi aşteptăm

Umilințe de cetățean

E umilitor ca țara ta să fie cea în care, o fetiță, la Viișoara, moare înecată în fosa septică din curtea școlii. E umilitor ca în țara ta să moară in fiecare an, la naștere, câteva mii de bebeluși. Carmen Avram spunea, într-un documentar cutremurător, difuzat acum câteva zile pe Antena 3, că sunt cam 30 000 în ultimii 20 de ani. E umilitor ca în țara ta să se arunce bani, cu miliardele, pe tot felul de idioțenii, iar copiii de la țara să meargă la toaletă în fundul curții.

Aceste umilințe nu se pot întâmpla decât într-un stat în derivă. Aceste umilințe de cetățean sunt suficiente pentru ca cel care se consideră șeful unui asemenea stat să decidă să plece. Să abdice chiar!

Reclame

Single Post Navigation

5 thoughts on “Umilințe de cetățean

 1. elly24 on said:

  Dar de cazul mamei care si-a molestat sexual fetita de 13 ani impreuna cu tatal vitreg al acestuita..ce parere aveti?mi se pare halucinant…iar asemenea bestii nu trebuie sa traiasca.

  • Elly, ai dreptate, e revoltator, dar e vorba de esecul unor indivizi dementi, pe cand exemplele din articol indica esecuri sistemice, dupa parerea mea si mai grave. Cred ca trebuie sa ne intremam ca societate, iau ca exemplu felul in care Belgia tine doliu pentru bietii copii morti in accidentul din Elvetia si ma uit cum reactionam noi la moartea unui copil. Nu am auzit sa se fi inventariat toate scolile in care sunt asemenea toalete si sa se decida ca se dau bani pentru asta si nu pentru tot felul de gainarii.

   PS: Cu pedeapsa cu moartea nu pot fi de acord sub nicio forma, chiar daca inteleg tentatia in anumite situatii extreme.

 2. mike on said:

  Lasati seful statului, vorbiti-ne despre seful acelei scoli (o femeie) si primarul acelei localitati (ce culoare politica are?)

  • Mike, e normal sa tragi la raspundere varful unui sistem din ce in ce mai corupt, mai nefunctional si mai cinic. Pe mine ma revolta neputinta unui stat inrobit de o banda hrapareata si dispretuitoare. Tu in schimb poti, daca vrei, sa cauti raspunsul in sexul directorului scolii (care e probabil de vina ca introducerea canalizarii in mediul rural nu e prioritate nationala).

 3. f tare raspunsul pt mike

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: