Maria Petre

Noi suntem oamenii pe care îi aşteptăm

SOS Bătrânii Ialomiței, rezultate.

Foto Florin Floreanu

Foto Florin Floreanu

Câteva concluzii.

Am pornit campania din dorința de a face ceva pentru oamenii peste care zăpada s-a prăvălit că o năpastă, luni, 13 februarie, după ce mi-am anulat plecarea la Strasbourg din cauza zăpezii.

Am pornit de la zero. Am găsit imediat partenerii: Radio Campus, Gura Ialomiței și, parțial, Antena 1 Slobozia. Ni s-au alăturat, imediat, voluntarii. Donațiile au început să curgă. Uneori șuvoi, alteori mai greu. Ieri, 17 februarie, am distribuit în fiecare casă din Grindasi și Valea Măcrișului, împreună, voluntarii noștri, armata, primarul și voluntarii de acolo. Miercuri, 15 februarie, făcusem la fel la Colelia și la Grindu. Am întâlnit la fiecare pas lacrimi, boală, sărăcie, suferință. Dar și multă căldură umană.

Rezultate. Concluzii. În 5(cinci) zile am colectat cca 12 tone de alimente și am făcut 2000 de pachete care conțineau, fiecare, pâine, apă, ulei, orez, zahăr, conserve, chibrituri, lumânări, făină, mălai, paste făinoase. Suma donațiilor în produse sau bani se ridică la 1,2 mld lei vechi. Le-am distribuit direct, în fiecare casă la Colelia, Grindu, Valea Măcrișului și Grindasi, unde ni s-a alăturat și preotul satului.

Ce am descoperit? Că există un potențial uriaș de solidaritate, de generozitate, de voluntariat. Autoritățile județene, locale, de orice fel, au nevoie de sprijin neutru, dezinteresat, atunci când sunt depășite. În aceste zile au fost depășite. În privința ajutoarelor, singura cale cinstită e să le pregătești cu mult suflet și să le distribui direct, să ajungă în casa omului. E nevoie de organizare pentru asta. E nevoie  de o organizație civică. Ea trebuie să pună împreună potențialul de dăruire și nevoia de sprijin a celor necăjiți care se credeau singuri, abandonați.

Unii sunt încă suspicioși și nu mă refer la cei necăjiți ci la cei care puteau să facă la rândul lor ceva, să doneze măcar o pâine. Luni, la o săptămână distanță, va fi  ziua în care vă mulțumim tuturor. Și în care încercam să ne organizăm, să avem statut juridic, și să devenim partenerul onest atât pentru autorități cât și pentru oamenii necăjiți de la țară. Și, mai ales, un sprijin pentru satul românesc care are nevoie de un nou proiect, pentru că suntem în pericol să rămânem fără el. Această campanie ne-a arătat că e nevoie și că SE POATE!

Vă mulțumesc din toată inima.

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: